روزنوشت های جانبازی

دست نوشته های یک جانباز وبگرد

روزنوشت های جانبازی

دست نوشته های یک جانباز وبگرد

عمل جراحی کنترل سیستم تناسلی و ادرار بیماران قطع نخاعی در ایران

نخستین عمل جراحی کنترل سیستم تناسلی و ادرار بیماران قطع نخاعی توسط دکتر نعمتی در ایران انجام شد
 
 
با بهره گیری از این روش ابداعی علاوه بر رفع مشکل کنترل ادرار و مدفوع بیماران قطع نخاع، امکان برقراری روابط جنسی نیز برای آنها فراهم می‌شود که این امر تاثیر شایانی در ارتقای کیفیت زندگی این بیماران دارد
 
 
دکتر نعمتی در توضیح دستگاه ابداعی خود گفت: این دستگاه که شامل چند جزء است در اطراف ریشه عصب به صورت 4 سوند کم قطر پیچیده شده و در نهایت با ادغام سوندها با یکدیگر، یک سوند انعطاف پذیر با یک عمل جراحی بسته با بیهوشی کوتاه مدت و یا به صورت سرپایی از ناحیه میانی نشیمنگاه وارد کانال نخاع شده و دور نخاع در ناحیه‌ای که کنترل عملکرد دستگاه تناسلی را برعهده دارد، گره می‌خورد.

وی افزود: بخش دیگر دستگاه نیز شامل یک ترانزیستور و گیرنده نیز در قسمت شکم، بالای لگن و یا قسمت نشیمنگاه نصب شده و از طریق یک دستگاه فرستنده کوچک که به وسیله بیمار کنترل می‌شود،‌ فعال شده و با ارسال امواج الکترومغناطیسی، سوند را که در بین ریشه‌های S1 تا S4 نخاع بیمار قرار گرفته تحریک و به این ترتیب به بیمار امکان می‌دهد که با تحریک بخش‌های کنترلی در نخاع، بخش‌های مربوط به دفع یا برقراری رابطه جنسی را فعال کنند.

دکتر نعمتی با بیان این که برخی بیماران قطع نخاع، پر شدن مثانه را حس می‌کنند و برخی دیگر این حالت را احساس نمی‌کنند، گفت:‌ در هر دو صورت، بیمار قطع نخاع با بهره‌گیری از این دستگاه می‌تواند با ایجاد حس دفع و یا تنظیم زمان دفع این عمل را تحت کنترل خود درآورد.

به گزارش ایسنا،‌ این جراح مبتکر با بیان این که این روش تاکنون بر روی 120 بیمار آلمانی و مجروحان فلسطینی انجام شده است، یادآور شد: این دستگاه بدون هرگونه مشکل یا عوارض خاصی به طور دائمی در بین بیمار کاشته شده و باتری آن تا 10 سال دوام دارد که باتری نیز به سادگی و با ایجاد شکاف کوچکی در بالای شکم قابل تعویض است.

استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاه «بن» افزود: دستگاه کنترل دفع، ‌با ارسال امواجی با فرکانس تعیین شده از سوی بیمار، اسفنکترهای مثانه و مقعد را منقبض نگه داشته و بیمار در صورت تمایل به دفع، با خاموش کردن دستگاه می‌تواند به راحتی عمل دفع را انجام دهد.

وی همچنین یادآور شد: بیماران قطع نخاع می‌توانند با استفاده از فرکانس‌ بالای دستگاه که البته حدود این فرکانس توسط جراح مشخص می‌شود،‌ انجام اعمال جنسی را نیز ممکن سازند

هزینه این دستگاه شامل 3 بخش، ‌بهای دستگاه،‌ هزینه بیمارستان و دستمزد جراح است. ‌هزینه این دستگاه در اروپا و ایران یکسان و در حدود 9 هزار یورو (حدود 11 میلیون تومان)، برآورد می‌شود و امیدواریم در صورت استفاده انبوه از دستگاه اینتراستیپ در سال‌های آینده به نصف کاهش یابد.

متن کامل خبر در سایت ایسنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد