روزنوشت های جانبازی

دست نوشته های یک جانباز وبگرد

روزنوشت های جانبازی

دست نوشته های یک جانباز وبگرد

معرفی سازمان های حمایتی رزمندگان در جهان - تایوان

 
معرفی سازمان های حمایتی رزمندگان در جهان
کشور تایوان
 

کمیسیون امور رزمندگان تایوان

به ‎منظور افزایش قدرت دفاع ملی کشورتایوان، تقویت بنیه نیروی ارتش، تأمین نیروی حیاتی آن و تأمین امنیت ملی، دولت تایوان در اوایل سال‏های 1950 ضرورت تأسیس یک سازمان اداری، هم ردۀ وزارتخانه ها، جهت ادارۀ امور پیچیدۀ مربوط به هماهنگی ، جهت مساعدت و استقرار افسران بازنشسته و تحت پوشش قرار دادن آنان را مشاهده نمود.
کمیسیون امور رزمندگان (VAC) که سابقاً تحت عنوان کمیسیون خدمات اشتغال برای اعضای بازنشسته ارتش (VA CRS) معروف بود، در تاریخ اول نوامبر سال 1954 با دستور رئیس جمهور این کشور« چیانگ چینگ‏کو» تأسیس شد.
بر اساس این گزارش پس ازمراحل اولیه تأسیس و پی‎ریزی این مرکز، کمیسیون (VAC) به یک سازمان اداری جامع در جهت اداره امور رزمندگان کشور توسعه یافت و وزیر فعلی  آن ژنرال« کاو هوآچو» که در 20 می سال 2004 به این سمت منصوب شد، کاملاً خود را وقف خدمت به قشر بازنشستۀ ارتش و خانوادۀ آنان کرده است.
کمیسیون امور رزمندگان تایوان به ریاست« یوآن» ، با هدف خدمت به کلیه رزمندگان تأسیس شد.
خدمات ارائه شده شامل خدمات پزشکی، اسکان، آموزش و اشتغال است که با اهداف  کمیسیون شامل شناخت ایده‎آل‏های سیاسی دولت در جهت جبران خسارت های وارد شده به رزمندگانی که در دفاع از میهن سهیم بودند، حمایت از نیروهای نظامی، تأمین ثبات جامعه، مشارکت در توسعه اقتصادی کشور و اعتلای سطح دیپلماسی ملی هماهنگی دارند.
 تداوم، تعدیل ، اصلاح خدمات پزشکی و اسکان، توجه خاص به زمینه‎های آموزشی و اشتغال در جهت رفع نیازهای رزمندگان بازنشسته یکی از برنامه ها ی ویژه این کمیسیون است
ساختار سازمانی کمیسیون امور رزمندگان به‏عنوان کمیسیونی هم رده وزارتخانه ها متشکل از یک وزیر، دو نماینده وزیرو تعدادی مأمور عالی‎ رتبه در دولت مرکزی است که  به‏منظور تأمین کلیه نیازهای رزمندگان، بیش از 90 واحد وابسته و یک سیستم یکپارچه جهت تأمین و به اجرا گذاشتن برنامه خدمات‎رسانی تأسیس شده است.

دستاوردهای کمیسیون امور رزمندگان را می توان خدمات و مراقبت‏های ویژه به رزمندگان و خانواده‎هایشان در جهت رفع مشکلات معیشتی، تأمین خدمات پزشکی، خدمات اسکان، فرصتهای شغلی و خدمات آموزشی خلاصه کرد.
 تقریبا580 هزار رزمنده ساکن تایوان شرایط دریافت خدمات کمیسیون امور رزمندگان را دارند، ضمن اینکه یک میلیون و 670 هزار نفر از خانوادۀ آنان نیز تحت‎ پوشش این خدمات هستند.
براساس طرح یکپارچه کمیسیون VAC، کلیه رزمندگان سالم و توانا استخدام خواهند شد و از رزمندگان فرهیخته نهایت استفاده می‎شود. رزمندگان بیمار بستری خواهند شد و کودکان، بزرگسالان، بیوه گان، یتیمان و معلولان مورد توجه و مراقبت خاص قرار خواهند گرفت. ازدیگر فعالیتهای این سازمان تقویت روحیه وفاداری رزمندگان است و اینکه اتحاد، احترام و خلاقیت در آنان مورتشویق قرار می‎گیرند تا بدین ‎وسیله، طرح مساعدت و خدمات‎رسانی به رزمندگان، بازسازی ملی، دیپلماسی کشور و مشارکت در جامعه و اجتماع توسعه پیدا کند. رزمندگان واجد شرایط دریافت خدمات از کمیسیون امور رزمندگان به «شهروندان ارجمند» معروف هستند و این قشر از رزمندگان افرادی هستند که قبل یا در 8 فوریه سال 1990 به نیروهای مسلح یا مدارس نظامی ملحق شدند و حداقل 5 سال سابقه خدمت در ارتش را دارند. همچنین افرادی ‏که بعد یا در 9 فوریه سال 1990 با حداقل 10 سال سابقه خدمت در ارتش مشغول به ‏کار شدند، از این قشر به‏ شمار می‎آیند. حوزه‏های خدمات ‏رسانی کمیسیون به شرح زیر است:
حوزه های خدمات رسانی کمیسیون به حوزه خدمات اشتغال، خدمات پزشکی، خدمات اسکان، خدمات آموزشی تقسیم بندی می شود.
ایجاد فرصت اشتغال برای رزمندگان با توجه به  تجربیات، دانش، تخصص و بنیه فیزیکی آنان در جامعه و کشور، با تکیه بر ویژگیها و شایستگی‏های رزمندگان و براساس آیین‎نامه با سه روش  زیر صورت می گیرد:
1-استخدام مباشر رزمندگان در سازمانهای کمیسیون VAC که در واقع کمیسیون امور رزمندگان با همکاری مؤسسات غیرنظامی و سازمانها، پروژه‎های مشترکی را تأسیس کرده و با سرمایه‎گذاری در تولید و تجارت، رزمندگان را دراین زمینه مساعدت می‎نماید.
2-استخدام غیرمستقیم در سایر سازمانها با توصیۀ کمیسیون امور رزمندگان و براساس تمایل خود، توانایی جسمی، تخصص و تقاضای جامعه در آژانسها، مدارس دولتی و مؤسسات خصوصی صورت می‏گیرد.
3-استخدام وابستگان رزمندگان براساس سن، توانایی فیزیکی، تخصص و نیاز سازمانها،  در ادارات مرکزی کمیسیون امور رزمندگان و یا سازمانهای مربوطه انجام میشود.
ادارات کمیسیون امور رزمندگان، سیستم جامعِ خدمات پزشکی جهت پوشش دادن رزمندگان و خانواده‎هایشان را ایجاد کرده است و کمیسیون امور رزمندگان سه بیمارستان عمومی که از مدرنترین و مجهزترین بیمارستان‏های خاوردور است را اداره می‎کند.
پزشکان این بیمارستان‏ها در خارج آموزش لازم را دیده و با آخرین تحولات علم پزشکی آشنا هستند. رزمندگان دراین بیمارستان‏ها رایگان و وابستگانِ آنان با نازلترین قیمت و یا تحت شرایطی ویژه‎، رایگان درمان می‎شوند و سیستم سیاری ایجاد شده تا بیمارستان‏‏‏‏‏های کوچکتر، بیماران دارای حالتهای خفیف و بیمارستان‏های بزرگتر بیماران دارای آسیب‏های جدی را درمان نمایند.
خدمات اسکان به اشکال مختلف برای رزمندگانِ واجد شرایط و تحت پوشش کمیسیون امور رزمندگان ارائه می‎شود. کمیسیون درخواست رزمندگان جهت دریافت خدمات اسکان را باتوجه به عواملی چون سن، سنوات خدمت نظامی و رتبۀ نظامی به‏هنگام بازنشستگی ، مورد بررسی قرار می‎دهد تا اولویت‎بندی خاصی برای برنامه‏ریزی خدمات اسکانِ رزمندگان لحاظ کند.
درحال حاضر، 14 خانه رزمنده تحت نظارت کمیسیون امور رزمندگان وجود دارد که رزمندگان سالمند و تهیدست در آن سکونت دارند و با هزینه دولت کلیه امکانات لازم زندگی برای آنان ارائه می‎ شود. به‏علاوه، به ‏منظور تأمین خدمات اسکان برای رزمندگان مجرد و متأهلِ سالمند، معلول و بازنشسته، کمیسیون امور رزمندگان از سال 1990 چهار اقامتگاه را تأسیس کرده که ساکنین آن  فقط هزینه خدمات و غذا را پرداخت می‎کنند.
در ارتباط با خدمات آموزشی کمیسیون امور رزمندگان، ادامه تحصیل رزمندگان را در مقاطع عالی تشویق و مساعدت می کند و بر این اساس، امتیازات ویژه گزینش، بورسیه، کمک مالی، پذیرش در دانشکده‎های دولتی و خصوصی از طریق امتحان، کلاسهای آزاد برای آنان و فرزندانشان جهت تحصیل آموزش، مهارت و تکنیک‏های تخصصی فراهم است. به‏علاوه، بورس تحصیلی و کمک مالی نیز به فرزندان رزمندگانِ تهیدست و واجد شرایط اعطا می‎شود.
قابل  ذکر است به‏ منظور خدمات‎رسانی و اعطای اولویت به رزمندگانی که در اماکن دوردست و در فقر مطلق زندگی می‎کنند، کمیسیون امور رزمندگان 22 بخش خدمات‎رسانی در شهرستانها و شهرهای مختلف در سرتاسر کشور تأسیس کرده ‏است. خدماتی که کمیسیون به رزمندگان و وابستگانشان ارائه می کند، شامل کمک به رزمندگانی که مشکلات و مسایل ضروری دارند، نگهداری از ایتام رزمندگان، میانجیگری در مشاجرات، دفاع از حقوق و منافعِ رزمندگان، مساعدتِ خانواده‎های رزمندگان متوفی در زمینه ارائه خدمات خاکسپاری و ارث و همچنین تأمین بورسیه و کمکهای مالی به فرزندان رزمندگان بی‎بضاعت است.
کمیسیون امور رزمندگان در ارتباط با سازمانهای خارجی، به‏ منظور حمایت و توسعه روابط صمیمانه با سازمانهای خارجی رزمندگان فعال است و کمیسیون امور رزمندگان توافقنامه‎های دوستانه‏ای با 10 سازمان مشابه درآمریکا، بلژیک، فرانسه، هلند، آفریقا جنوبی، استرالیا، نیوزیلند، سوئد و دانمارک تنظیم کرده است که از این طریق کمیسیون، دیپلماسی واقعی را طی این ملاقاتها توسعه داده‎ است و طی دهه‎های اخیر، مسوولان 94 سازمان از 73 کشور در فضایی آزاد به کمیسیون امور رزمندگان دعوت شده‏اند و بیش از 8 هزار دیدار صورت گرفته است.
 در 7 نوامبر سال 1990 تایوان درخواست عضویت در فدراسیون جهانی رزمندگان را داد و یکی از اعضای رسمی این سازمان شد.
همچنین  کمیسیون امور رزمندگان، 35 انجمن متولی امور رزمندگان را در 17 کشور و منطقه جغرافیایی در سرتاسر جهان تأسیس کرده که 4 انجمن در آسیا، 18 انجمن در آمریکای شمالی، 6 انجمن در اروپا، 3 انجمن در استرالیا، و 4 انجمن در آمریکای لاتین فعالیت می‏کنند.
از سال 1954، کمیسیون امور رزمندگان مسوول رعایت و مساعدت رزمندگان تایوان می‎باشد که وفاداری، اتحاد، احترام و خلاقیت شعار این کمیسیون قرار گرفته است. دراین راستا و براساس این اصول کمیسیون در جهت توسعه بیشتر عملکرد خود براساس برنامه‎های مدرن و نوین تلاش می‎کند تا به نحو احسن به رزمندگان و قشر تحت پوشش خدمات‎رسانی کند.
این سازمان  در آستانه ورود به هزاره جدید، توجه خاصی را معطوف مساعدتهای آموزشی و توجه به نسل جوان انجام داده است تا خدمات بیشتری را دراین زمینه ارائه نماید و زمینه مشارکت رزمندگان و خانواده آنان را در امور مملکتی گسترش دهد.
طی چهار دهه اخیر کمیسیون رزمندگان تمامی تلاش خود را معطوف این امر ساخته است تا رزمندگان این کشور با انزوا مواجه نشوند، بلکه به‏ موازات ورود به جامعه مدنی، آینده‎ای روشن‏تر و شفاف‏تر را برای آنها فراهم نماید

منبع: خبرگزاری حیات

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد